GRATIS
PROEFWEEK
FITNESS

Revalideren in de Zomer, met onze tips lukt het!

Op het moment dat je net een operatie hebt ondergaan is het belangrijk om goed te herstellen. Bij ZIN van Bewegen bieden wij ook revalidatie aan nadat je net bent geopereerd. Ondanks dat je na de operatie niet veel kan bewegen, is het heel belangrijk om direct te beginnen met revalideren. Nu kan dat in de warme zomermaanden een extra uitdaging zijn. Bij warm weer hebben we allemaal de neiging om minder te bewegen. Maar in een revalidatie is het heel belangrijk dat je het schema goed opvolgt.  

Fysiotherapie bij revalidatie na een operatie in Moordrecht

Fysiotherapie ZIN van Bewegen gespecialiseerd op het gebied van revalidatie na een operatie aan bijvoorbeeld je knie of schouder. Dan weten wij daar raad mee. Nadat je een operatie heb gehad, vraagt dit veel van jouw lichaam. Je hebt de nodige kracht en uithoudingsvermogen nodig om goed te herstellen. Tijdens het revalidatietraject bij ZIN van Bewegen in Moordrecht komen de volgende specialisaties aan bod: fysiotherapie, sportfysiotherapie.

 

Hoe ziet het revalidatietraject bij ZIN van Bewegen eruit?

Wij beginnen het revalidatietraject met een intake, zodat wij een beter beeld krijgen van jouw klachten. Aan de hand van het intakegesprek beginnen wij met een multidisciplinaire aanpak. Hierbij werken wij samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld de ergotherapeut, revalidatiearts, psycholoog of revalidatie fysiotherapeut om een behandelplan voor jou op te stellen. Dit behandelplan is geheel op maat gemaakt, zodat jouw herstel zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij zorgen ervoor dat jouw revalidatie plaatsvindt aan de hand van de meest actuele protocollen.

 

Aan de hand van het behandelplan beginnen wij met het verbeteren van jouw mobiliteit, coördinatie, krachtopbouw, looppatroon en conditie. Het traject zal grotendeels bestaan uit oefentherapie, in de vorm van training.

 

Hoe ziet revalidatie bij ZIN van Bewegen na een knieprothese eruit?

Op het moment dat je een operatie aan jouw knie hebt ondergaan beginnen wij met het revalidatietraject. Het doel hierbij is om de bewegingsmogelijkheden van jouw gewricht terug te winnen en de omliggende spieren te verstevigen. Het is belangrijk om spierkracht op te bouwen zodat je gewricht voldoende wordt ondersteund.

 

 

Wat is het doel van een revalidatietraject bij ZIN van Bewegen in Moordrecht?

Het revalidatietraject heeft als doel om jouw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en je conditie te verbeteren. Zo kan je binnen de kortste keren je dagelijkse activiteiten weer probleemloos oppakken.

 

Welke vormen van revalidatie bieden wij aan?

Bij ZIN van Bewegen bieden wij verschillende vormen van revalidatie op maat aan. Dit verschilt per situatie van de patiënt. De verschillende  revalidatietrajecten zijn:

·      Sportrevalidatie

·      Revalidatie na een Voorste Kruisband operatie

·      Revalidatie na een Meniscusoperatie

·      Revalidatie na een schouderoperatie

 

 

Hoe kan je jouw revalidatie volhouden tijdens de zomer?

Revalideren tijdens de zomerperiode klinkt niet aantrekkelijk. Je kan bijvoorbeeld niet op vakantie of het is te warm om actief in beweging te zijn. Om je revalidatietraject zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij de onderstaande tips voor jou op een rij gezet. Hiermee zorg je voor een efficiënt en effectief herstel:

 

  • Tip 1: Kies het juiste moment van de dag om jouw oefeningen uit te voeren

Ben je van plan om aan jouw oefeningen te werken tijdens warme periodes? Plan je oefeningen dan op een rustig en koel moment van de dag. Zo raak je niet snel overhit. Vergeet niet om daarnaast nog voldoende water te drinken.

 

  • Tip 2: Luister goed naar je eigen lichaam

Probeer niet aan één stuk door je oefeningen uit te voeren. Zorg voor voldoende pauze momenten tijdens je revalidatie. Met warm weer mag je het gerust wat rustiger aan doen. Merk je dat je het te warm krijgt, leg dan een natte handdoek in je nek. Dit geeft direct verkoeling. Je kan jouw oefenplan ook met je therapeut afstemmen.

 

  • Tip 3: Blijf actief

Tijdens warme periodes hebben we de neiging om minder snel in beweging te komen. Het is juist heel belangrijk om in beweging te blijven en actief aan jouw oefenschema te blijven werken zodat revalidatie niet stagneert. Zodra je ophoudt met oefenen is het gevaar dat je weer van voor af aan moet beginnen.  

 

Heb je meer vragen over het revalidatietraject bij ZIN van Bewegen in Moordrecht?

Dan adviseren wij je om contact met ons op te nemen. Je kan meer informatie opvragen door te bellen naar 0182 – 37 61 77, een mail te sturen naar welkom@zinvanbewegen.nl of contact op te nemen via de website.

 

Gewichtsconsulentie

Gewichtsconsulentie

Afslanken met blijvend resultaat!

MEER INFORMATIE

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie voor al uw klachten

MEER INFORMATIE

Sporten en Bewegen

Sporten en Bewegen

Lees hier alles over o.a. onze fitness, groepslessen en sporten met diabetes

MEER INFORMATIE

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is voor mannen, vrouwen en kinderen met klachten als urineverlies, ontlastingsproblemen en meer

Read more

Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie Fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd

Read more

Kinder Fysiotherapie

Kinder Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie is voor iedereen van 0-18 jaar met problemen in de ontwikkeling ten aanzien van de fijne en grove motoriek

Read more

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van verschillende sportblessures

Read more

BIGGER
BETTER
STRONGER

Kom trainen bij ZIN van bewegen!

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2021-12-14

5 tips voor een gezonde & actieve kerstvakantie met de hele familie

Heb je deze winter behoefte om er even tussenuit te gaan en iets leuks te...

Geplaatst op 2021-11-22

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie voor jou in 2022?

De polissen van de zorgverzekering zijn bekend gemaakt. Het is vanaf nu mogel...

Geplaatst op 2021-11-17

5 tips om rugpijn tijdens het fietsen te verminderen

Maak je wel eens een lange tocht met de fiets? Zit je met lekker weer uren op...