GRATIS
PROEFWEEK
FITNESS

Hoe je van het huishouden een workout maakt

Het huishouden, iets wat dagelijks moet gebeuren en niet altijd even leuk is. Van stofzuigen, tot de badkamer schoonmaken en van strijken tot afwassen. Iets waar je niet onderuit komt. Echter, het huishouden doen heeft ook zijn voordelen. Naast een schone omgeving, zorgt het huishouden doen ook dat je in beweging bent. Je hebt het misschien niet meteen door, maar het huishouden doen is een sport op zich. Lees hoe sportief je eigenlijk bezig bent tijdens het schoonmaken.

De intensiteit bij het doen van het huishouden

Tijdens het huishouden kan je zelf de intensiteit bepalen. Ben je klaar voor die stevige work-out? Maak het dan niet gemakkelijk voor jezelf als je aan de slag gaat. Ga je de badkuip schoonmaken? In plaats van een doekje er overheen te halen, kan je stevig gaan poetsen en schrobben. Door al je energie erin te stoppen, haal je echt iets uit je schoonmaakbeurt. Zo ben je calorieën aan het verbranden en is je huis straks blinkend schoon. Twee vliegen in één klap dus!

Hoeveel calorieën verbrand je bij het doen van het huishouden?

De hoeveelheid calorieën die verbrand worden, wordt bepaald door de intensiteit van de huishoudelijke klus. Dit verschilt natuurlijk per taak. Hieronder staan een paar van de vermoeiendste huishoudelijke klussen op een rijtje.  Ook geven wij tips over hoe jij ervoor kan zorgen dat je de meeste calorieën kan verbranden tijdens het huishouden. 

1 Badkamer schoonmaken: ca. 400 calorieën per uur

De badkamer schoonmaken kan op meerdere manieren, dus op verschillende niveaus van intensiteit. Door heel je badkamer grondig met de hand schoon te maken, is dit één van de meest intensieve work-outs in het huishouden. Zo gebruik je de armen tijdens het schoonmaken en door je telkens te moeten verplaatsen worden de beenspieren ook getraind. 

2 Dweilen: ca. 300 calorieën per uur

Het dweilen met de hand een intensieve huishoudelijke taak waar vrij veel calorieën kan verbranden.. Met de hand train je namelijk het hele lichaam. Zo train je de armen door het dweilen en tijdens het opstaan en weer hurken gebruik je de beenspieren intensief. 

Als je gebruik maakt van een dweil aan een stok is het al minder zwaar en dus minder intensief. 

3 Ramen lappen: ca. 300 calorieën per uur

Het lappen van de ramen is erg vermoeiend. Het begint al met het keukentrapje of zelfs een ladder. Het op- en aflopen zorgt ervoor dat je al 150 calorieën per uur verbrandt. Daarnaast komt nog het stevig boenen met de armen erbij. Zodra je ramen weer blinkend schoon zijn, heb jij al 300 calorieën verbrand.

4 Stofzuigen: ca. 250 calorieën per uur

Tijdens het stofzuigen gebruik je vooral de armen. Doordat je telkens de slang alle kanten op duwd en trekt, gebruik je de biceps en triceps veel. Deze huishoudelijke taak kun je intensiever maken, waardoor je meer calorieën verbrand. Probeer bijvoorbeeld in plaats van te bukken, door je hurken te gaan als je onder een tafel of kast moet zijn. Zodra je de dijbenen gaat voelen, weet je dat je spieren hun best doen!

 

Gewichtsconsulentie

Gewichtsconsulentie

Afslanken met blijvend resultaat!

MEER INFORMATIE

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie voor al uw klachten

MEER INFORMATIE

Sporten en Bewegen

Sporten en Bewegen

Lees hier alles over o.a. onze fitness, groepslessen en sporten met diabetes

MEER INFORMATIE

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is voor mannen, vrouwen en kinderen met klachten als urineverlies, ontlastingsproblemen en meer

Read more

Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie Fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd

Read more

Kinder Fysiotherapie

Kinder Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie is voor iedereen van 0-18 jaar met problemen in de ontwikkeling ten aanzien van de fijne en grove motoriek

Read more

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van verschillende sportblessures

Read more

BIGGER
BETTER
STRONGER

Kom trainen bij ZIN van bewegen!

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2021-12-14

5 tips voor een gezonde & actieve kerstvakantie met de hele familie

Heb je deze winter behoefte om er even tussenuit te gaan en iets leuks te...

Geplaatst op 2021-11-22

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie voor jou in 2022?

De polissen van de zorgverzekering zijn bekend gemaakt. Het is vanaf nu mogel...

Geplaatst op 2021-11-17

5 tips om rugpijn tijdens het fietsen te verminderen

Maak je wel eens een lange tocht met de fiets? Zit je met lekker weer uren op...