GRATIS
PROEFWEEK
FITNESS

Goede voornemens voor een gezonde leefstijl? Met deze 5 tips hou je het vol!

Heb jij met Oud & Nieuw, tijdens het toasten, ook je goede voornemens voor 2021  genoemd? Veel goede voornemens hebben te maken met een gezonde(re) leefstijl. Meer naar de sportschool gaan, gezonder eten, stoppen met roken. Waarom is het toch zo lastig om ze vol te houden? De sportscholen zitten in januari vaak bomvol, terwijl veel mensen in februari er alweer mee stoppen. Herkenbaar? Omdat een gezonde leefstijl erg belangrijk is, geven wij jou een aantal tips om dit jaar wel je voornemens vol te kunnen houden!

Tip 1: Één goed voornemen tegelijk

Als je meerdere goede voornemens heeft bedacht, is het goed om na te denken hoeveel impact deze voornemens op je leven kunnen hebben. Veel voorkomende voornemens, zoals afvallen en stoppen met roken, kosten veel tijd. Het zal soms moeilijk zijn en je moet wennen aan de aanpassingen. Focus dus liever op één voornemen. Dan maak je het haalbaar voor uzelf. 

Tip 2: Deel je goede voornemens in kleine stappen

Wanneer je een doel voor ogen hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk je doel bereiken. Des te sneller je bij je doel bent, des te beter. Althans… dat denkt u. Dit is echter niet het geval. Maak het overzichtelijk voor uzelf. Begin met een kleine periode van bijvoorbeeld een week en verleng deze periode steeds met nog een week of een aantal weken. Als je tussentijdse doelen stelt en behaalt, werkt dit zeer goed voor je zelfvertrouwen en motivatie.

Tip 3: Beloon jezelf bij het behalen van je goede voornemens

Spreek met jezelf af dat als je je goede voornemens een bepaalde tijd hebt volgehouden, je jezelf dan mag belonen. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat je jezelf niet beloont met datgene waar je goede voornemens om gaan. Bijvoorbeeld: “Na een maand mag ik weer een sigaret roken”. Dit draagt niet bij aan je doelen en kan zelfs zorgen voor een terugval.

Tip 4: Maak jezelf niet gek in het behalen van goede voornemens

Raak niet geobsedeerd door je doel. Vind een gezonde balans in je motivatie. Het kan gebeuren dat het de ene dag minder goed gaat dan andere dagen. Voel jezelf daar zeker niet schuldig over. Morgen is een nieuwe dag met nieuwe kansen. Als je minder van jezelf vraagt, zul je merken dat de druk afneemt en je je ook veel ontspannender voelt. 

Tip 5: Maak plezier tijdens het behalen van je goede voornemens

Wil jemeer gaan sporten en/of gezonder eten? Maak er dan wat leuks van! Ga gezellig met een vriend(in) naar de sportschool of een rondje wandelen. Ga op zoek naar lekkere recepten en maak gezonde varianten van je guilty pleasures. Je zult zien hoe makkelijk het dan vol te houden is!

Hoe kan ZIN van bewegen jou helpen bij jouw goede voornemens?

Vanuit ZIN van bewegen kunnen wij jou begeleiden bij het behalen van je goede voornemens die betrekking hebben tot een gezonde leefstijl. Wij kunnen een persoonlijk advies geven over de juiste beweging. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0182-376177, stuur een e-mail naar welkom@zinvanbewegen.nl of vul ons contactformulier in.

Gewichtsconsulentie

Gewichtsconsulentie

Afslanken met blijvend resultaat!

MEER INFORMATIE

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie voor al uw klachten

MEER INFORMATIE

Sporten en Bewegen

Sporten en Bewegen

Lees hier alles over o.a. onze fitness, groepslessen en sporten met diabetes

MEER INFORMATIE

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is voor mannen, vrouwen en kinderen met klachten als urineverlies, ontlastingsproblemen en meer

Read more

Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie Fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd

Read more

Kinder Fysiotherapie

Kinder Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie is voor iedereen van 0-18 jaar met problemen in de ontwikkeling ten aanzien van de fijne en grove motoriek

Read more

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van verschillende sportblessures

Read more

BIGGER
BETTER
STRONGER

Kom trainen bij ZIN van bewegen!

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2021-12-14

5 tips voor een gezonde & actieve kerstvakantie met de hele familie

Heb je deze winter behoefte om er even tussenuit te gaan en iets leuks te...

Geplaatst op 2021-11-22

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie voor jou in 2022?

De polissen van de zorgverzekering zijn bekend gemaakt. Het is vanaf nu mogel...

Geplaatst op 2021-11-17

5 tips om rugpijn tijdens het fietsen te verminderen

Maak je wel eens een lange tocht met de fiets? Zit je met lekker weer uren op...