Fit blijven op je werk? TIPS

Vind je het moeilijk om fit te blijven en jezelf te concentreren op je werk? Logisch dat je na een tijdje in een dip belandt. Is je concentratie na een paar koppen koffie nog steeds ver te zoeken? Wij hebben verschillende tips voor je op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jij op je werk fit en geconcentreerd blijft!

Drink niet meer dan 2 of 3 bakken koffie per dag

Ruil het bakje koffie eens in voor een glas water en zorg dat je dagelijks genoeg water drinkt. Wanneer je een tekort aan vocht hebt, daalt namelijk je energieniveau. Zorg dat je op een dag genoeg vocht binnen krijgt en dit doe je niet met bakken koffie!

Zorg ervoor dat je niet 8 uur achter elkaar op een stoel zit

Heb je zittend werk? Zorg dan ook tijdens je werk voor voldoende lichaamsbeweging! Neem eens de trap in plaats van de lift, ga zelf drinken halen in plaats van dat een collega dit voor je doet of loop naar je collega toe in plaats van een mailtje te sturen. Beweging voorkomt die energiedip!

Neem geen ‘zware; lunch

Een warme maaltijd als lunch? Geen goed idee! Na een ‘zware’ maaltijd heeft je lichaam namelijk veel energie nodig om dit te verteren. Wat kun je dan eten? Neem bijvoorbeeld een salade, fruit of een gezonde boterham.

 

Ga in de pauze even naar buiten

Mits het weer het toelaat natuurlijk. Al maak je maar een wandeling van 10 minuten, dit zorgt ervoor dat je energieniveau weer met twee uur wordt verhoogd. Hoe kan dit? De buitenlucht zorgt ervoor dat er extra zuurstof door je aderen, hersenen en spieren wordt gepompt.

Doe even ‘iets anders’

Ga niet zitten niksen, want dan ben je je concentratie binnen no time kwijt. Maar heb je nog een klusje liggen waar je de computer even niet voor nodig hebt, pak dit dan even op! Door uren naar een computerscherm te staren, kun je last krijgen van je ogen.

Neem een gezond tussendoortje

Een tussendoortje zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel stijgt. Dit geeft je weer meer energie. Denk hierbij aan een stuk fruit, een handje noten of een gezonde reep. 

Heb je hulp nodig om fit te worden of om in beweging te komen? Wil je oefeningen die je makkelijk thuis of op je werk kunt doen? Neem dan contact met ons op!

 • Veel vrouwen blijven na de zwangerschap met (pijn)klachten lopen!

  Veel vrouwen blijven na de zwangerschap met (pijn)klachten lopen!

  Op 5 oktober stond er een artikel op NRC.nl dat onze aandacht trok. Zo blijkt uit het afstudeeronderzoek van verloskundigen Rosemari...

  Lees meer
 • Fysiotherapie bij gescheurde meniscus geeft vaak hetzelfde resultaat als een knieoperatie

  Fysiotherapie bij gescheurde meniscus geeft vaak hetzelfde resultaat als een knieoperatie

  Fysiotherapie is bij een gescheurde meniscus vaak net zo effectief als een operatie, concludeert het Amsterdamse ziekenhuis OLVG n

  Lees meer
Meer nieuws