Beter worden door een blessure? Dat kan!

Wanneer je fanatiek sporter bent of juist een erg actieve leefstijl hebt, krijg je eens in de zoveel tijd wel eens met een blessure te maken. Dit is bijna niet te vermijden! Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het voor je kan zijn wanneer je een tijdje niet meer kunt sporten, maar geen nood! Wist je dat je veel kan leren van een opgelopen blessure? Hoe dan? Dat lees je hier!

 

Een blessure geeft aan dat je te lang door bent gegaan

Veel blessures ontstaan door overbelasting. Wanneer je jouw lichaam overbelast, betekent dit dat je te lang door bent gegaan. Herken jij jezelf hier ook in? Doorgaan wanneer je klachten hebt omdat je toch nog net dat ene project af wilt hebben of een doelstelling wilt behalen? Op een gegeven moment is het te laat en zegt je lijf ‘stop’. Wanneer je dit punt hebt bereikt, is het eigenlijk al te laat. Je bent nu genoodzaakt om rust te nemen en dit is ook het beste medicijn! Dit geeft je namelijk ook de tijd om na te denken; ‘hoe is het zover gekomen en wat kun je doen om dit in de toekomst te voorkomen?’

 

Een blessure zorgt ervoor dat je je lichaam leert kennen

Wanneer je een blessure hebt opgelopen, zul je waarschijnlijk pijn ervaren of het zorgt ervoor dat je wordt beperkt in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Dat is vervelend en hierdoor maakt je jezelf bewust van wat er in je lichaam gebeurt. Pijn is een signaal, het is een symptoom van het probleem en niet het probleem! Maak gebruik van het signaal en zie welke bewustwording het je kan brengen!

 

Blessures laten je zwakke plekken zien

Iedereen heeft zwakke plekken. Dit geef je natuurlijk liever niet toe, maar vaak zijn wij ons hier wel van bewust! Wist je dat deze plekken vaak ook te verbeteren zijn? Veel mensen nemen hier helaas niet altijd de tijd voor.

 

Een blessure zorgt ervoor dat je je wel op die zwakke plekken gaat richten. Dan is er ineens wel tijd voor… Het feit dat je geblesseerd bent, geeft je geen vrijbrief om stil te zitten en wilt niet zeggen dat je niet beter kunt worden. Het betekent juist dat je slimmer moet trainen en niet moet doorduwen als het niet gaat!

 

Een blessure biedt je de kans om je techniek te verbeteren

Wanneer er pijn optreedt tijdens het uitvoeren van een bepaalde beweging, dan is het nog niet te laat! Je kunt nu nog kiezen om je techniek te verbeteren. Wanneer je een bepaalde beweging niet meer kunt uitvoeren en je al geblesseerd bent, is het te laat. Laat dit een wijze les zijn en luister naar je lichaam! 

 

Blessures horen bij het risico van een actieve leefstijl. Heb je een blessure opgelopen? Zie dit dan als een kans om beter te worden! Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

 • Hoe ontstaan blessures en hoe kun je ze voorkomen?

  Hoe ontstaan blessures en hoe kun je ze voorkomen?

  Wanneer je een (sport)blessure hebt, baal je vaak en wil je weten waar het fout ging en wat je eraan kunt doen om dit in het vervolg te v...

  Lees meer
 • Wat te doen bij een herfstdepressie?

  Wat te doen bij een herfstdepressie?

  De blaadjes vallen van de bomen, laat de herfst nu maar komen. Helaas ziet niet iedereen dit zo positief in… Wist je dat meer dan ...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.