GRATIS
PROEFWEEK
FITNESS

3 tips om nekklachten tijdens thuisonderwijs te verminderen

In een tijd waarin we door social distancing veel thuisonderwijs moeten geven, zitten scholieren en studenten nog meer dan anders op hun telefoons, computers en tablets te kijken. Kinderen worden geconfronteerd met een nieuwe wereld van online leren. Zonder de juiste begeleiding, kan dit leiden tot allerlei fysieke ongemakken, zoals pijn in de nek. Om jou en je kind hierbij te helpen, hebben we 3 tips om ervoor te zorgen dat jullie zonder nekklachten thuis online aan de slag kunnen.

Eerst een tip tegen je eigen nekpijn

Het zal je niet verbazen dat de gemiddelde Nederlander uren op zijn/haar telefoon en/of tablet kijkt. Combineer dat met het feit dat het menselijk hoofd ongeveer 3 kilo weegt en het is geen wonder dat je nek pijn gaat doen. Overmatige spanning en stress leiden ook vaak tot nekpijn, gespannen spieren, schouder- en armpijn, hoofdpijn en algeheel ongemak. Doordat je bij het lezen op je tablet of computer je rug, nek en schouders naar voren kantelt, leg je extra spanning op de spieren en gewrichten van de wervelkolom - van de nek tot aan het bekken. Dus let goed op je houding en probeer om de 20 á 30 minuten te pauzeren en je spieren te ontspannen. Hieronder nog enkele tips.

3 eenvoudige tips om nekklachten door thuisonderwijs te verminderen

  1. Schermtijd limieten instellen

Omdat online leren dit schooljaar gebruikelijk is en een hele dag achter een beeldscherm doodvermoeiend is, wordt het voor je kind steeds belangrijker om beeldscherm​​pauzes in te lassen. Eén manier om vermoeidheid van de ogen, rugpijn en nekpijn tegen te gaan, is door tijdslimieten in te stellen voor de schermtijd en je kind korte pauzes te laten houden.  Als het schema of lesrooster van je kind het toelaat, probeer dan eens per half uur of uur een pauze te nemen van ongeveer 5-10 minuten. Laat ze opstaan ​​en rondlopen en hun lichaam strekken. Overweeg om een ​​timer of een alarm in te stellen om jezelf aan deze pauzes te herinneren.

  1.  Zet het apparaat op ooghoogte

Om te voorkomen dat de nek teveel naar voren buigt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat op ooghoogte van jou of je kind staat. Denk er bewust over na om je schouders naar achteren te duwen en buig je ellebogen 90 graden en zet dan het scherm precies op ooghoogte. Pak bijvoorbeeld een paar onnodige studieboeken en stapel (veilig) totdat de laptop hoog genoeg staat. Hierdoor wordt de nek van je kind aanzienlijk ontlast tijdens lange dagen online leren.

  1. Luister naar je kind

Het is voor een kind gemakkelijk om kramp of beklemming in de nek te negeren wanneer het een filmpje op YouTube kijkt. Gewoonlijk kan nekpijn binnen enkele weken worden behandeld en overwonnen, maar je moet waakzaam blijven en op de symptomen en waarschuwingssignalen van je kind letten. Nekpijn moet je nooit onderschatten of negeren.

Heb jij of heeft je kind thuiswerkklachten? Neem contact met ons op!

Als je je zorgen maakt dat jij of je kind nekpijn heeft ontwikkeld door het thuiswerken of zijn er symptomen zoals uitstralende pijn langs de arm of gevoelloosheid, neem dan contact met ons op om een ​​evaluatie te bespreken. We zullen de oorzaak van de pijn bepalen en een behandelplan vinden om jou of je kind snel weer pijnvrij te krijgen!

Gewichtsconsulentie

Gewichtsconsulentie

Afslanken met blijvend resultaat!

MEER INFORMATIE

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie voor al uw klachten

MEER INFORMATIE

Sporten en Bewegen

Sporten en Bewegen

Lees hier alles over o.a. onze fitness, groepslessen en sporten met diabetes

MEER INFORMATIE

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is voor mannen, vrouwen en kinderen met klachten als urineverlies, ontlastingsproblemen en meer

Read more

Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie Fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd

Read more

Kinder Fysiotherapie

Kinder Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie is voor iedereen van 0-18 jaar met problemen in de ontwikkeling ten aanzien van de fijne en grove motoriek

Read more

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van verschillende sportblessures

Read more

BIGGER
BETTER
STRONGER

Kom trainen bij ZIN van bewegen!

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2021-12-14

5 tips voor een gezonde & actieve kerstvakantie met de hele familie

Heb je deze winter behoefte om er even tussenuit te gaan en iets leuks te...

Geplaatst op 2021-11-22

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie voor jou in 2022?

De polissen van de zorgverzekering zijn bekend gemaakt. Het is vanaf nu mogel...

Geplaatst op 2021-11-17

5 tips om rugpijn tijdens het fietsen te verminderen

Maak je wel eens een lange tocht met de fiets? Zit je met lekker weer uren op...