Judo bij ZIN van bewegen

Heb jij ZIN in judo? Zag je die judoka’s aan het werk op de Olympische Spelen en denk je: dat vind ik een leuke sport? Meester Jos wil dolgraag zijn lievelingssport aan jullie overbrengen. Hij is namelijk een van de beste judoleraren. En jij kunt les van hem krijgen!

Judo is een verdedigingssport en een zelfbeheersingssport. Je leert er op de goede manier vallen en je te concentreren. Je moet je geweldig goed kunnen concentreren bij de kata’s. Wat betekent kata’s dan weer: kata’s betekent vallen met stijl,maar je moet er ook allerlei bewegingen voor kunnen of doen. Omdat judo zachte weg betekent is de sport er ook naar gericht, de worpen zijn dus zo gemaakt dat bij het vallen niet zo veel pijn doet. Je leert natuurlijk wel vallen, dit gebeurt wanneer je de grond raakt sla je eigenlijk op de grond.

Veel kinderen denken aanvankelijk dat je bij judo uitsluitend moet proberen elkaar op de grond te werpen. Voor veel ouders is judo vaak niet meer dan een vorm van gereglementeerd stoeien waaraan hun kind, vaak vanwege de hedendaagse gedragsproblematiek, grote behoefte heeft.

Bij Judo Moordrecht is judo vooral een mogelijkheid om kinderen te helpen bij hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Door het stoeien kan het kind zijn fysieke en emotionele mogelijkheden op een speelse -en sociale wijze leren kennen. Stoeien kan daardoor van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van het kind. Daarom kiest Judo Moordrecht ervoor de kinderen in ruime mate de mogelijkheden te bieden om te kunnen en mogen stoeien.

LEEFTIJDEN / GROEPEN JUDO MOORDRECHT

We hebben de judo lessen in verschillende leeftijdscategorieën:
Groep 1 en 2 Buitelgroep 15.45 uur tot 16.30 uur
Groep 3 en 4 Judo Groep 16.30 uur tot 17.30 uur
Groep 5, 6, 7 en hoger 17.45 uur tot 19.15 uur.

JUDO MOORDRECHT EXAMENS EN TOERNOOIEN

Tweemaal per jaar worden er judo examens afgenomen en je krijgt kans om mee te doen aan verschillende toernooien. Dat maakt je sport nog leuker!

Wil jij beginnen met JUDO?

Geef je dan nu op voor de Gratis Week Fitness bij ZIN van bewegen door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

 • Tips voor wintersportvakantie

  Tips voor wintersportvakantie

  Het duurt niet lang meer voordat het alweer februari is. Deze maand kenmerkt zich onder andere doordat veel mensen op wintersportvakantie...

  Lees meer
 • Fysiotherapie bij een peesontsteking

  Fysiotherapie bij een peesontsteking

  Een peesontsteking is een pijnlijke en hardnekkige blessure aan de pees. De pees is een soort bandje dat de spieren met een bot verbindt....

  Lees meer
Meer nieuws