Judo bij ZIN van bewegen

Heb jij ZIN in judo? Zag je die judoka’s aan het werk op de Olympische Spelen en denk je: dat vind ik een leuke sport? Meester Jos wil dolgraag zijn lievelingssport aan jullie overbrengen. Hij is namelijk een van de beste judoleraren. En jij kunt les van hem krijgen!

Judo is een verdedigingssport en een zelfbeheersingssport. Je leert er op de goede manier vallen en je te concentreren. Je moet je geweldig goed kunnen concentreren bij de kata’s. Wat betekent kata’s dan weer: kata’s betekent vallen met stijl,maar je moet er ook allerlei bewegingen voor kunnen of doen. Omdat judo zachte weg betekent is de sport er ook naar gericht, de worpen zijn dus zo gemaakt dat bij het vallen niet zo veel pijn doet. Je leert natuurlijk wel vallen, dit gebeurt wanneer je de grond raakt sla je eigenlijk op de grond.

Veel kinderen denken aanvankelijk dat je bij judo uitsluitend moet proberen elkaar op de grond te werpen. Voor veel ouders is judo vaak niet meer dan een vorm van gereglementeerd stoeien waaraan hun kind, vaak vanwege de hedendaagse gedragsproblematiek, grote behoefte heeft.

Bij Judo Moordrecht is judo vooral een mogelijkheid om kinderen te helpen bij hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Door het stoeien kan het kind zijn fysieke en emotionele mogelijkheden op een speelse -en sociale wijze leren kennen. Stoeien kan daardoor van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van het kind. Daarom kiest Judo Moordrecht ervoor de kinderen in ruime mate de mogelijkheden te bieden om te kunnen en mogen stoeien.

LEEFTIJDEN / GROEPEN JUDO MOORDRECHT

We hebben de judo lessen in verschillende leeftijdscategorieën:
Groep 1 en 2 Buitelgroep 15.45 uur tot 16.30 uur
Groep 3 en 4 Judo Groep 16.30 uur tot 17.30 uur
Groep 5, 6, 7 en hoger 17.45 uur tot 19.15 uur.

JUDO MOORDRECHT EXAMENS EN TOERNOOIEN

Tweemaal per jaar worden er judo examens afgenomen en je krijgt kans om mee te doen aan verschillende toernooien. Dat maakt je sport nog leuker!

Wil jij beginnen met JUDO?

Geef je dan nu op voor de Gratis Week Fitness bij ZIN van bewegen door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

 • Hoe ontstaan blessures en hoe kun je ze voorkomen?

  Hoe ontstaan blessures en hoe kun je ze voorkomen?

  Wanneer je een (sport)blessure hebt, baal je vaak en wil je weten waar het fout ging en wat je eraan kunt doen om dit in het vervolg te v...

  Lees meer
 • Wat te doen bij een herfstdepressie?

  Wat te doen bij een herfstdepressie?

  De blaadjes vallen van de bomen, laat de herfst nu maar komen. Helaas ziet niet iedereen dit zo positief in… Wist je dat meer dan ...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.