Kies voor gezondheid, kies ZIN van bewegen

ZIN van bewegen heeft als één van de eerste fitnesscentra in Nederland de certificering `Fit!vak Preventiecentrum` in de wacht gesleept. Deze certificering is een kwaliteitskeurmerk en staat garant voor:

 • Geprotocolleerde begeleiding van mensen met (pre)diabetes
 • Betrouwbare partner bij doorverwijzingen uit de 1e lijns zorg
 • Trainers, die EREPS gecertificeerd zijn
 • Getoetste protocollen en procedures t.a.v. de intake en het begeleiden van deelnemers aan sportactiviteiten
 • Kwalitatieve adviezen over leefstijl en preventief bewegen volgens de normen van het World Health Organisation
 • Goede samenwerkingsverbanden met artsen, specialisten, fysiotherapeuten, diëtisten, gewichtsconsulentes en andere zorgaanbieders

Met deze nieuwe ontwikkeling in de fitnessbranche wordt opnieuw een kwaliteitsslag gemaakt om de branche verder te professionaliseren. De Preventiecentra onderscheiden zich met deze certificering als betrouwbare (gespreks)partner in de gezondheidszorg. Zij kunnen worden ingezet om mensen preventief te laten bewegen ter voorkoming van chronische aandoeningen.

Uit onderzoek is gebleken, dat bewegen volgens de `Schijf van 3`, de nieuwe beweegnorm volgens de WHO, de kans met 30 tot 50% reduceert op het krijgen van meer dan 40 verschillende chronische aandoeningen, waaronder Obesitas, Diabetes Mellites2, Hart- en vaatziektes, COPD, Osteoperose en sommige vormen van kanker.

Heb jij Diabetes of Prediabetes? Vul hieronder je gegevens in en druk op verzenden. Er wordt binnen 1 werkdag contact opgenomen voor een persoonlijke kennismaking.  

 

 • Openingstijden tijdens feestdagen

  Openingstijden tijdens feestdagen

  Goede vrijdag normale tijd geopend van 08.30 tot 20.00 uur 1e en 2e paasdag zijn wij paaseieren aan het zoeken dus zijn we gesloten ...

  Lees meer
 • Een klein beetje bewegen levert al heel veel gezondheidswinst op

  Een klein beetje bewegen levert al heel veel gezondheidswinst op

  Dat bewegen een positief effect heeft op de gezondheid, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Echter hoeveel beweging er nodig is en op welke...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.